Gehakt hete bliksem ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-11-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 500 gr aardappels
  • 500 gr zoete en zure appels
  • 1 courgette
  • 1 zakje oplos jus
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vleeskruiden
  • 1 laurierblaadje

Bereiden

*Schil de aardappels en appels en kook in 20 min gaar. *De gekookte aardappels en appels grof stampen. *Bak het gehakt rul samen met de vleeskruiden en de kaneel. *Voeg de in blokjes gesneden courgette toe en bak 5 min. mee. *Voeg het zakje oplos jus toe samen met een half glas water en nog 5 minuten smoren. *Het gehakt onderin een overschaal doen en de aardappelpuree met appels er bovenop. *In de oven op 200 graden +/- 30 minuten.

Materialen

ovenschotel, pan, stamper

Bronvermelding