Appelcrumble

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr Appels (Goudreinet)
  • 100 gr Boter
  • 100 gr Suiker
  • 175 gr Bloem
  • Kaneel
  • Citroensap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes met citroensap om bruin worden tegen te gaan. Doe de appel in de ingevette ovenschaal. Doe de boter, suiker, bloem en wat kaneel in de beslagkom, meng dit met de mixer tot een kruimeldeeg en verdeel dit over de appels. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het zo'n 30 minuten. Serveer de appelcrumble warm met wat ijs en slagroom.

Materialen

Schilmes, Snijplank, Ovenschaal, Beslagkom, Mixer met kneedhaken

Bronvermelding