Menu
Franse appeltaart
Ingrediënten
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram boter
- 1,5-2 kilo appels
- 1 ei
- 6-8 plakjes bladerdeeg
Bereiden
Strooi 125 gr. suiker in de vorm en leg hierop de geschilde en in vieren gesneden appels met de bolle kant naar onderen.Verwarm alles zacht toto het suikermegsel gaat karameliseren(ong.30-50 min.) Rol de plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een cirkelvan ong, 26 cm.doorsnee. Leg het deeg over de appels en duw de deegrand tussen de vorm en de appels. Klop 1 eierdooier los met 1 el.water en bestrijk het deeg hiermee. Bak de taart in ong. 25 min. goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 200gr. Stort de taart en serveer hem warm of lauwwarm met lobbig geklopte slagroom.
Materialen
taartvorm met vaste bodem doorsnee 24 cm.