Menu
Koolrabi met geitenkaas en cashewpuree
Ingrediënten
- 300 g 5 kruimige aardappels
- 1,5 1,5 citroen
- 5 5 kleine zachte geitenkaas
- 2 2 tomaten
- 1 1 koolrabi
- 1 1 zakje verse munt
- 1 1 olijfolie
- 3 3 knoflooktenen
- 4 4 eetlepels cashewnoten (gezouten)
- 1 1 ui
- 2 2 theelepels Meerrettich (scharf, Kuhne)
- 1/4 1/4 komkommer
- 5 5 bleekselderijstengels
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Ondertussen:
In de staafmixer: hak apart van elkaar de munt en de cashewnoten fijn, hak bij elkaar de ui, knoflook, geschilde komkommer fijn.
rasp de schil van een citroen en voeg hierbij de sap van 1.5 citroen. Voeg de helft hiervan bij het uimengsel, met een klein scheutje olijfolie, de meerrettich en de fijngehakte munt.
Schil en snijd de koolrabi in plakken van 1 cm en snijdt hiervan dikke repen. Snijd de selderijstengels in stukjes van 1bij 1 centimeter. Snijd de tomaten in plakken.
Vet de ovenschaal in met olijfolie, leg hierin de koolrabi, de bleekselderij en daarbovenop de tomaatplakken en de geitenkaasjes: verdeel dit evenwichtig over de koolrabi.
smeer hieroverheen het uimengsel
Stamp de aardappelen en voeg hierbij de andere helft van het citroensap en de rasp met een flinke scheut olijfolie, als dit een soepele massa is, voeg hier dan de fijngehakte cashewnoten aan toe. Spreid dit gelijkmatig over de groenten uit en zet de ovenschaal onder in de oven en na 45min a een uur is het gerecht klaar: de bovenkant van de puree is een knapperig korstje en lichtbruin.
Materialen
staafmixer ovenschaal aardappelstamper