Pompoensoep met geitenkaas

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 5 bleekselderij stengels
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 3 groente bouillonblokjes
  • 4 kleine geitenkaasjes
  • 1 zakje koriander

Bereiden

Schil en snijd de uien in fijne stukjes, schil en hak de knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en dan in stukjes. Snijd de bleekselderijstengels in fijne stukjes. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 cm. Fruit de knoflook en de ui, voeg er als ze glazig zijn de paprika's bij en fruit dit nog 4 min. Doe er dan de gepelde tomaten bij en de pompoen, de groentebouillon blokjes en peper en zout naar smaak. Laat dit 5 min pruttelen en giet er dan 1 liter water bij, laat dit 25 min koken. Snijd de koriander fijn. Pureer na het koken de soep met de staafmixer en voeg de koriander toe: niet meer koken. Doe wat gemalen peper op het geitenkaasje. Zet de geitenkaasjes even onder een hete gril. Doe de soep in kommen en leg het gegrilde geitenkaasje in de soep.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding