Aduki/Mung bonen schotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 24 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2006 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde adukibonen
  • 250g gedroogde Mungbonen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 zakje peterselie
  • 1 pompoen
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 zakje verse koriander
  • 1 rode peper
  • 1 venkel
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 2 theelepels kerrie/garam massala
  • 1 pakje kokosmelk (conimex)
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 eetlepels verse gember

Bereiden

week de mung- en aduki bonen 24 uur in water. Kook de bonen in 20/25 minuten gaar Snijd de uien fijn en hak de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de venkel en de geschilde pompoen in stukjes. Schil en hak de gember fijn. Snijd de peper fijn. Doe de venkel/anijs/korianderzaad in de vijzel en kneus ze. Doe de olie in een wok en fruit 1 min de knoflook, gember, peper, mosterdzaad en de zaden uit de vijzel. Voeg er dan de ui en paprika aan toe en fruit dit 3 min. Rasp wat citroenschil eroverheen en knijp de citroen uit, doe de kerrie erdoorheen, de tomaten en laat dit 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg er dan de kokosmelk en de verse koriander aan toe. Stoom de venkel en de pompoen tot ze gaar zijn, maar nog wel stevig: 5 min. Giet de bonen af en meng alles door elkaar

Materialen

vijzel

Bronvermelding