Gestoomde scholrolletjes op een bedje van prei

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250g scholfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 zakje verse dille
  • 1 zakje verse koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels groene olijven
  • 1 theelepel geraspte citroenschil

Bereiden

Doe de ui, dille, koriander, knoflook, kappertjes, geraspte citroenschil,olijven, peper en zout en de olijfolie in de staafmixer en maak het zeer fijn. Leg de scholfilets neer en verdeel het mengsel over de scholfilets: maak hiervan rolletjes. Maak de prei schoon en snijd de prei overlangs door en in zodanige stukken dat de bodem van de stoomkorf bedekt is met prei: leg hierop de scholrolletjes met de sluiting naar beneden. Stoom ze in ongeveer 5 minuten gaar.

Materialen

stoompan staafmixer

Bronvermelding