Nootjes van Varkenshaas met Honing-Mosterdsaus

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 38 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram Varkenshaas
  • vloeibare boter
  • 1 beker crème Fraiche
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • vleeskruiden varkensvlees
  • 1 theelepel ketjap manis

Bereiden

Snij de varkenshaas in nootjes van ca. 3 x 3 x 3 cm en wrijf ze goed in met de varkensvleeskruiden (GEEN zout vooraf!). Meng in een bakje de crème fraiche, honing, grove mosterd en ketjap manis. Bak je nootjes varkenshaas, al roerbakkend op een hoog vuur, in drie minuten rosé. Leg het vlees apart in alufolie om even te laten rusten. Ondertussen met het mengsel van de crème fraiche, de hete boter blussen tot een romige jus/saus die je op een klein vuurtje al roerend nog wat laat inkoken. Naar smaak dan wat zout toevoegen.

Materialen

scherp mes, snijplank, bakje, eetlepel, braadpan

Bronvermelding