'Glaasje schuim' door Ramon Beuk (sabayon)

Anders, Drankje, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 handvol pitloze witte druiven en ......

Bereiden

Wat het geheim is van een goede sabayon? Kloppen, kloppen en nog eens kloppen! - 1 handvol pitloze witte druiven 1 sinaasappel 2 eieren 2 eetl Malibu 2 eetl suiker - 1. Breng in een ruime pan een bodempje water aan de kook. Pers de sinaasappel uit. Scheid het eiwit van de dooiers. Doe de dooiers in een kom die precies op de pan kokend water past. Voeg er het sinaasappelsap, de Malibu en de suiker aan toe. Zet de kom op de pan. 2. Klop het geheel met een garde op tot je mooi dik schuim krijgt (flink kloppen, het duurt een paar minuten). Je sabayon is goed wanneer het in een dikke laag aan je vinger blijft plakken. - 3. Vul kleine glaasjes met de druiven. Schep er sabayon over tot de glaasjes tot de rand toe vol zijn.

Bronvermelding