Appeltaart met amorettokoekjes

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2006 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 pak amerettokoekjes
  • 1 1/2 kilo cox appels
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • kaneel

Bereiden

Voor het deeg: Doe de boter, suiker, bloem, ei, bakpoeder en het snufje zout en een grote kom. Met de hand alles goed kneden en dan een kwartiertje in de koelkast. Beboter het bakblik en verwarm de oven voor op 200 graden. Voor de vulling: Schil de appels en snijdt ze in kleine partjes dan gaat de vanillesuiker erbij en kaneel. De amarettokoekje kan je fijn maken door met je hand erop te drukken zodat ze kruimelig worden. Doe van dit ongeveer 3/4 ook door de appels heen. Haal het deeg uit de koelkast en doe dit in het bakblik uitdrukken hou wel wat over voor de bovenkant. Doe de rest van de amerettokoekjes in het bakblik op het deeg. Dan gaat de vulling erin dakje van het deeg erboven op en een beetje water op het deeg voor de glans. En dan de oven in dat is verschillend per over voor hetelucht oven hoeft hij maar 30 minuten. Voor de andere ovens zou ik iets van 60 minuten op 200 graden. Eet smakelijk

Materialen

taartenblijk doorsnee 24 cm en de koekjes kan je kopen bij xenos of de lidl.

Bronvermelding