Filostaaf met pistachespijs

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram gepelde pistachenoten
  • 100 gram suiker
  • 1/2 ei
  • 1/2 eetlepel rozenwater
  • 30 gram boter
  • 4 vellen filodeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal 100 gram van de noetn met de suiker, ei en het rozenwater tot een dikke pasta. Hak de overige noten grof. Smelt de boter, bestrijk er een vel filodeeg mee, leg er een volgend vel op en bestrijk ook met boter. Doe hetzelfde met de overige vellen. Kneed het pistachespijs tot een rol die bijna net zo breed is al het deeg(+- 25cm). Rol het filodeeg met de vulling erin heel losjes op* en zorg dat aan beide kanten van de banketrol +-3 cm deeg vrij blijft. Druk de deeguiteinde naar binnen in de rol. Leg de rol op de naad op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk het deeg met boter en bak de rol in +- 25 minuten goudbruin in de oven. Haal de staaf 5 minuten voor het eind van de baktijd uit de oven. Bestrijk hem nogmaals met boter, bestrooi met de gehakte pistachenoten en bak af in de oven.

Materialen

oven, keukenmachine, bakpapier

Bronvermelding