Menu
Karnemelkpudding met aardbeien
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 1 sinaasappel
- 100 gr witte basterdsuiker
- 9 blaadjes witte gelatine
- 500 ml karnemelk
- 125 ml slagroom
Bereiden
Voorbereiden:
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 4 Mooie aardbeien achterhouden voor garnering, de rest pureren in de keukenmachine.
Sinaasappel uitpersen. Het sap en de basterdsuiker door de aardbeienpuree roeren. Aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. Vorm invetten. 5 Eetlepels aardbeienpuree op bodem van de vorm scheppen. Gelatine goed uitknijpen. Al roerend van het vuur af in rest van de aardbeienpuree oplossen. In bak met koud water aardbeienpuree laten afkoelen tot lauw. Intussen slagroom stijfkloppen.
Karnemelk door (afgekoelde) puree roeren, slagroom er luchtig doorspatelen.
Mengsel voorzichtig op de aardbeienpuree in de vorm schenken. In koelkast pudding in ca. 4 uur laten opstijven. Achtergehouden aardbeien halveren.
Bereiden:
Vorm even in heet water houden. Platte schaal op de vorm leggen. Samen keren, even schudden en pudding uit vorm laten komen. Garneren met aardbeien.
Materialen
puddingvorm (inhoud ca. 1 liter), keukenmachine