Carmen kookt 2. Heerlijke kaas-notensoesjes

Anders, Hapje, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 18-02-2020 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 18 soesjes kant en klaar of zelf te maken
  • 150 verse kaas
  • 50 g roquefort
  • 1 eetl fijn gemalen pistachenoten
  • 2 eetl grof gehakte pistachenoten
  • 1 eetl cognac of brandy
  • 2 eetl boter
  • peper en zout
  • pittige paprikapoeder naar smaak

Bereiden

Spaans. Basisrecept soesjes: - Breng 2,5 dl water met wat zout, 15 g suiker of 20 g poedersuiker en 100 g boter of margarine aan de kook. - Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem (200 g) toe. Zet de pan weer op het vuur en roer totdat het mengsel als een bal van de pan loslaat. Blijf 1 minuut roeren en laat het deeg dan wat afkoelen. - Doe het dan in een diepe kom en voeg één voor één de eieren (5 à 6) toe, steeds wachtend tot het vorige ei geheel is opgenomen door het deeg. Nog even goed na kloppen en het deeg dan een half uurtje laten rusten. Doe het dan in een spuitzak en spuit op een met een neutrale olie ingevette bakplaat hoopjes ter grootte van een ei. Zet de plaat in een tot 200° voorverwarmde oven en laat de soezen 20 minuten bakken. - Verwerk de roquefort met de verse kaas tot een mooie crème. Voeg de cognac, de fijngemalen pistachenoten, wat peper en zout en de pittige paprikapoeder toe. Goed roeren. Snijd de kapjes van de soezen en vul ze met het kaasmengsel. - Smeer de boter, die op kamertemperatuur is gebracht, op de bovenkant van de soezen. Zo blijft de rest van de gehakte pistachenoten goed zitten op de bovenkant. - Een lekker snackje.

Bronvermelding