Gegrilde courgettesalade

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 courgettes (ca. 400 g)
  • zout
  • 75 gr. walnoten of hazelnoten
  • 100 gr. zachte geitenkaas
  • 1 citroen
  • 1 eetl. gehakte basilicum
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1/2 eetl. balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • 75 gr. fijne bladsla of veldsla
  • 1/2 bakje kerstomaatjes

Bereiden

Voorbereiding: Was de courgettes, verwijder de kroontjes en snijd ze in de lengte, eventueel met de kaasschaaf, in dunne plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten liggen. Hak de noten grof en rooster ze in een droge hete koekenpan. Verkruimel de geitenkaas. Boen de citroen schoon onder heet water. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de citroen. Meng 2 eetlepels citroensap, gehakte basilicum, citroenrasp, 3 eetlepels olie, balsamicoazijn en peper en zout tot een dressing. Bereiding: Dep de courgetteplakken droog met keukenpapier. Verhit een grillpan. Bestrijk de courgettes met olie en rooster ze aan beide kanten ca. 2 minuten in de grillpan. Verdeel de sla over 4 borden. Schik daarop de dubbelgevouwen plakken courgette. Sprenkel de dressing erover en strooi de noten en geitenkaas erover. Maal er peper over. Garneer met halve tomaatjes. Suggestie: • Vervang de noten door geschaafde amandelen. Variatie: • In plaats van geitenkaas is roquefort of gorgonzola ook heel lekker.

Bronvermelding