Andijviestamppot met shoarma

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 g gesneden andijvie
  • 1 kg aardappels
  • 1 tl djinten
  • 300 g shoarmareepjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 1 dl melk
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g cherry tomaatjes
  • 50 g boter
  • zout

Bereiden

Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook de aardappels in weinig water met zout in ca. 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de boter in een braadpan en bak de shoarmareepjes ca. 4 minuten. Hak de cashewnoten grof. Giet de aardappels af en pureer ze. Verwarm de melk en roer het met de rest van de boter door de aardappelpuree. Was en halveer de tomaatjes. Voeg de andijvie in gedeelten toe en schep het met de creme fraiche door de aardappelpuree. Schep de tomaatjes, shoarmareepjes, cashewnoten en djinten door de stamppot. Verwarm nog even goed door.

Materialen

Pureestamper, kookpan, koekenpan

Bronvermelding