Chileense pikante gehaktschotel

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Fusion.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g rundergehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 g tomatenblokjes uit blik
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 el azijn
  • 1 el heldere honing
  • 3 el versgehakte oregano

Bereiden

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de pepertjes schoon en hak ze fijn. Maak de bleekselderij schoon en hak de stengels fijn. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook, de peper en de bleekselderij ca. 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul. Voeg de tomatenpuree, 1 dl water, de tomatenblokjes, de koriander, de komijn, de azijn, de honing en de oregano toe en breng alles aan de kook. Laat alles ca. 30 minuten zachtjes pruttelen. Lekker met gekookte aardappels of rijst.

Materialen

braadpan

Bronvermelding