Lauwe Champignons op veldsla

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 22-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 doos champignons
  • 1 ons veldsla
  • 50 g rucola
  • 3 tenen knoflook
  • sherry
  • balsalmico azijn
  • olijfolie
  • honing

Bereiden

Haal de worteltjes van de veldsla eraf. Was de sla en de rucola en schudt ze droog. Beter ruim voor de maaltijd doen want de sla moet echt goed droog zijn. Maak de dressing: 1,5 eetlepel balsalmico, 1,5 eetlepel olijfolie, een theelepel honing en een gesnipperde teen knoflook mengen. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Met een beetje vloeibare bakboter bakken, gesnipperde knoflook (2 tenen) toevoegen. Afblussen met sherry. Meng de dressing door de sla, verdeel over 4 borden, leg de gebakken champignons erbij.

Bronvermelding