Hartige taart met rösti

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 plak ham ca. 2 ons
  • 1 plak salami ca. 75 gram
  • 0.5 bakje champignons
  • 1 prei in ringen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 stukje courgette
  • 3/4 zak rösti
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1 klontje margarine
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • zout, peper, groene kruiden

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vet de ovenschaal lichtjes in met het klontje margarine. Ham en salami in blokjes snijden. Zet koekenpan op het vuur en doe de olijfolie erin. Dan de ui en overige groenten + knoflook erbij en licht fruiten. Kruiden naar smaak toevoegen. Ham en salami toevoegen. Tenslotte de rösti erbij en alles goed omscheppen en 5 tot 10 minuutjes zachtjes bakken. Oven voorverwarmen op 200 gr. Ovenschaal bekleden met het bladerdeeg. Met een vork gaatjes erin prikken en paneermeel erover strooien. Eieren klutsen en samen met de geraspte kaas bij het mengsel in de koekenpan doen. Vuur uitzetten. De inhoud in de pan goed omscheppen en alles overdoen in de ovenschaal. De schaal in het midden van de oven plaatsen en na ca. 30 minuten is de hartige taart klaar. Lekker met een groene salade of andere rauwkost.

Materialen

ovenschaal ca. 24 cm doorsnee, koekenpan, mengbeker, garde.

Bronvermelding