Tomatenchutney

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 08-03-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kilo tomaten (niet te rijp)
  • 4 ons witte suiker
  • 3 dl. azijn
  • 10 gr. gemberpoeder
  • 1,5 theelepel sambal
  • 1,5 ons rozijnen
  • 2 theelepels knoflook
  • 2 theelepels zout
  • peper

Bereiden

tomaten ontvellen (even in kokend water dompelen) en in stukjes snijden; rozijnen wassen; Alle ingrediënten in een grote pan bij elkaar doen,aan de kook brengen en laten pruttelen totdat het op dikte is (circa 2 uur). Als het dik genoeg is de potjes vullen.

Materialen

4 schone, glazen jampotjes om chutney in te bewaren; grote pan, snijplank

Bronvermelding