Menu
Pikante mosselen met couscous (NHD)
Ingrediënten
- 300 gr couscous
- 4,5 dl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 3 rode pepers, gehakt en zonder zaadjes
- 4 bosuitjes, gehakt
- 2 tenen knoflook uit de knijper
- 1 kilo mosselen in de schelp
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
- zout en peper
Bereiden
Doe de couscous in een kom.
Breng de kippenbouillon aan de kook en giet deze over de couscous.
Laat dit staan tot de couscous alle bouillon heeft geabsorbeerd.
Fruit de pepers, de bosuitjes en de knoflook een paar minuten in de olijfolie. Doe de mosselen erbij en doe een deksel op de pan.
Draai het vuur hoog en stoom de mosselen tot ze open staan.
Schep ze tijdens het stomen een paar keer om.
Haal de mosselen uit de pan.
Roer het sap en de sinaasappelschil en de citroen door het kookvocht.
Kook dit tot de helft in.
Haal de mosselen uit de schelp en roer ze door de couscous. Roer er ook een klein beetje van het ingekookte stoofvocht door.
Kijk uit dat de couscous niet te zout wordt.
Zeef het stoofvocht en roer de achtergebleven bosui en pepers door de couscous.
Serveer direct.