'Driekleurenpasta met appel-tonijnsaus', verz. door Marjo

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-02-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g tricolore en ......

Bereiden

- 500 g tricolore (driekleurenpasta) - olijfolie - peper en zout - 2 uien - 1 grote appel - 1eetl citroensap - 1courgette - 1eetl kappertjes - 1citroen - 200 ml room - 2 blikjes tonijn in olie (400 g) - Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met een scheut olijfolie en zout in ruim water. Pel de uien en snipper ze. Schil de appel en verdeel het vruchtvlees in stukjes of rasp het grof. Sprenkel er citroensap over. Snijd de gewassen courgette in dikke plakken en daarna in reepjes. Giet de tonijn af. - Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de ui, de appel en de courgette. Schep de tonijn met peper en zout door het mengsel. Roer de room erdoor en verwarm de massa zonder te koken. Schep de pasta door de saus. Bestrooi het gerecht voor het serveren met kappertjes en garneer met partjes citroen. - Tip: 1. Vervang de courgette door komkommer. 2. Gebruik een klein pakje roomkaas of kruidenboter en 2 eetlepels melk in plaats van slagroom.

Bronvermelding