'Aanrader Zuurkool speciaal', van Mike, zó klaar

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 36 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g verse zuurkool en ......

Bereiden

500 g verse zuurkool 500 g rundergehakt 1 ei potje crème fraîche verse bieslook 20-30 peperkorrels zwart 1 gepelde mandarijn zonder pit 2 tomaten 750 g halfgare krieltjes (kant en klaar geschild en voorgekookt verkrijgbaar) 2 kopjes water handje gewelde blanke rozijnen - Gehakt rul aanbraden zonder kruiden of zout in pan, oven voorverwarmen 175 graden. Grote ovenschaal invetten (ik gebruik altijd olijfolie). Tomaten in blokjes snijden, mandarijnpartjes in 3 stukjes snijden. Ingevette ovenschaal op de volgende manier beleggen: laagje krieltjes (de helft), helft van gedeelde tomatenblokjes en mandarijn, laag met het gehakt, alle zuurkool uit elkaar plukken en op gehakt leggen, rozijnen erover verdelen, rest van de krieltjes, peperkorrels verspreiden. - In mengkom door elkaar roeren 2 kopjes water, crème fraîche, bieslook, 1 ei. - Dit mengsel voorzichtig over de schotel uitschenken, schotel plm 45 minuten de oven in en daarna serveren. - Tip: Krokant laagje krijg je door er wat boter en paneer overheen te strooien, kaaslaagje. Tomaat en mandarijn vervangen door ananasstukjes.

Bronvermelding