Boerenkoolstamppot met pittige spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-11-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • 200 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 1 dl warme melk
  • 1/2 pot zilveruitjes, zoet-zuur
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kerrie
  • 1 snuf cayennepeper naar smaak
  • 1 tl laos
  • 1/2 tl djinten (komijn)
  • 1 klontje boter

Bereiden

Kook de boerenkool en de aardappelen gaar. Bak ondertussen de spekjes in wat boter en voeg hieraan de kerrie, laos, cayenne, djinten en peper toe. Laat de zilveruitjes uitlekken en bak ze even mee. Stamp de stamppot met warme melk en een klontje boter. Roer hier de spek en zilveruitjes door. Op smaak afmaken met zout en peper. serveer er eventueel rookworst bij.

Bronvermelding