Canneloni al forno (met spinazievulling)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 16-07-2012 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 canneloni pijpjes
  • 2 el. geraspte parmezaanse kaas
  • 15 ml. olie
  • 1 maal vulling
  • 450 gr. gehakt
  • 15 ml. olie
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 225 gr. diepvries spinazie
  • 0,5 tl. oregano
  • 0,5 tl. basilicum
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 60 ml. room
  • 1 lichtgeklopt ei
  • zout en peper naar smaak
  • 1 maal tomatensaus
  • 15 ml. olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 4 gr. vleestomaten uit blik
  • 2 el. tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • 1 maal bechamelsaus
  • 1 schijf ui
  • 3 peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 300 ml. melk
  • 30 gr. boter of margarine
  • 30 gr. bloem
  • zout en peper

Bereiden

VULLING: verhit de olie in een pan en bak ui en knoflook glazig. voeg gehakt toe en bak het bruin. giet het vet af. voeg tomatenpuree, basilicum en oregano toe en laat het 15 min. sudderen. voeg spinazie, ei en room toe en zout/peper naar smaak. kook de canneloni in ruim water met zout beetgaar. (20 min.) vul deze met een eetlepel voorzichtig met het mengsel. TOMATENSAUS verhit de olie in een pan, fruit uien en knoflook. wrijf de tomaten door een zeef en doe ze met de tomatenpuree en zout/peper in de pan. aan de kook brengen en 5 min. laten sudderen. BECHAMELSAUS doe de melk in een pan, met uien, peperkorrels en laurierblad. één min. zachtjes verhitten, niet laten koken en daarna 5 min. laten afkoelen. smelt de boter in een pan. haal de pan van het vuur en voeg de bloem er door. voeg beetje bij beetje de melk toe en maak onder roeren een dikke saus. voeg zout en peper toe. ******************************************************************** Giet de tomatensaus in een ovenschotel. Leg de canneloni er op en giet de bechamelsaus er over. Strooi er geraspte kaas over. Plaats de schotel 30 min. in de oven. (180 graden / gasstand 4) EET SMAKELIJK!

Bronvermelding