Taartje van paddestoelen

Hartige taarten, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 300 gr gemengde paddestoelen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eidooiers
  • 4 eetl olijfolie
  • 250 ml slagroom
  • 1 bosje kervel
  • friseesla en rucola
  • walnootolie

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 gr. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien. taartvormpjes invetten. Paddestoelen in plakjes snijden; sjalot en knoflook fijnsnijden. Deeg in vormpjes drukken en overhangend deel wegsnijden. 3 eetlepels olie verhitten in koekenpan en daarin sjalot en 1 teen knoflook fruiten. Paddesteoelen toevoegen en op hoog vuur meebakken. Bestrooien met zout en peper. Uit de pan overdoen in een zeef en laten uitlekken. Vocht bewaren. Eidooiers met 125 ml slagroom loskloppen; peper en zout toevoegen. Paddesteoeln over taartvormpjes verdelen en roommengsel erop schenken. Taartjes in het miodden van de overn in 20 min. gaarbakken. Kervel 15 sec blancheren en met koud water in zeef afspoelen. Goed laten uitlekken. In steelpan rest van de knoflook in 1 eetl olijfolie zachtjes bakken. Rest van de slagroom en paddesteoelnvocht toevoegen. Tot een derde inkoken. Kervel droogdeppen, fijnhakken en door saus scheppen. Eventueel opschuimen met staafmixer Taartjes uit de vorm halen en 1 minuut op rooster laten afkoelen. Taartjes op bord leggen en schuimige kervelsaus ernaast druppelen. Garneren met sla en besprenkelen met walnootolie

Materialen

4 eenpersoons taartvormpjes (12 cm)

Bronvermelding