Appelkwarktaart

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr zachtzure appels
  • 3 el citroensap
  • 100 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 250 gr kwark
  • 150 gr cakemeel
  • boter voor invetten
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 gr. Schil de appels en snijd ze in smalle partjes. Besprenkel ze met de helft van het citroensap. Roer of mix de boter en suiker tot een luchtige massa/\. Klop de eieren er een voor een door. Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker. Spatel het cakemeel er luchtig door. Vet de bakvorm licht in. Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant iets glad. Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover. Meng suiker en kaneel en strooi dit mengsel over de appel en amandel. Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca 50 min. goudbruin en gaar.

Materialen

springvorm doorsnee 24 cm

Bronvermelding