Menu
Bleekselderij/gorgonzola soep
Ingrediënten
- 6-8 stengels bleekselderij
- 4 stuk lenteuitjes
- 2 theel. italiaanse kruiden
- 1 liter water
- 2 stuk groente of kippen blokjes
- 2 eetl. olijfolie
- 150 gram gorgonzola
- 15 gram geschaafde amandelen
Bereiden
lenteui in dunne ringetjes snijden ,groen en wit gescheiden houden.bleekselderij schillen en in stukken snijden.olijolie
verwarmen witte uiringetjes en bleekselderij erin glazig bakken.kruiden erover strooien en de bouillon toevoegen,10 min.zachtjes laten koken,daarna pureren met staafmixer
en tot gebruik weg zetten in koelkast. amandelen roosteren
tot ze goudbruin zijn,en laat ze afkoelen.
soep verwarmen en gorgonzola erbij doen en alroerend laten smelten.
opdienen in koppen of borden en bestrooien met de
amandelen en groene uiringen
Materialen
soeppan staafmixer