Bleekselderij/gorgonzola soep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6-8 stengels bleekselderij
  • 4 stuk lenteuitjes
  • 2 theel. italiaanse kruiden
  • 1 liter water
  • 2 stuk groente of kippen blokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 gram gorgonzola
  • 15 gram geschaafde amandelen

Bereiden

lenteui in dunne ringetjes snijden ,groen en wit gescheiden houden.bleekselderij schillen en in stukken snijden.olijolie verwarmen witte uiringetjes en bleekselderij erin glazig bakken.kruiden erover strooien en de bouillon toevoegen,10 min.zachtjes laten koken,daarna pureren met staafmixer en tot gebruik weg zetten in koelkast. amandelen roosteren tot ze goudbruin zijn,en laat ze afkoelen. soep verwarmen en gorgonzola erbij doen en alroerend laten smelten. opdienen in koppen of borden en bestrooien met de amandelen en groene uiringen

Materialen

soeppan staafmixer

Bronvermelding