Pittige kip met knapperige tauge

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 26-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gr tauge
  • 2 el olijfolie
  • 4 el pindakaas
  • 1 el sambal oelek
  • 6 el bruine bastersuiker
  • 4 el ketchup
  • 9 el ketjap
  • 2 el azijn
  • 1 kopje drinkbouillon

Bereiden

Snijd kipfilet in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kipblokjes al omscheppend goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de uien aan. Pers de tenen knoflook er boven uit en voeg de drinkbouillon toe. Voeg de azijn, ketjap en ketchup toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de bruine basterdsuiker, sambal en pindakaas toe en roer alles tot een saus. Voeg de kipblokjes toe aan de saus en warm het geheel goed door. Voeg tenslotte de tauge toe en warm dit kort mee zodat de groente nog lekker knapperig blijft.

Bronvermelding