Groene rissoto met gegrilde zalm

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 1 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-03-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr zalmfilet
  • 250 gr rissotorijst
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 1 krop sla
  • 1 ui
  • 1 scheutje olijfolie

Bereiden

Uitje fijn snipperen en in de olijfolie glazig laten worden, de rissotorijst toevoegen en goed mengen met de ui. Daarna de bouillon toevoegen. Als de risotto bijna klaar is de grillpan goed heet laten worden en de licht geoliede zalmfilet in de pan leggen. Om en om ongeveer 2 a 3 minuutjes grillen. De pesto door de risotto roeren. De risotto op de borden scheppen en de zalm daar boven op evt. wat pesto erop scheppen. Geef er de groene sla bij die wat aangemaakt is met olijfolie, citroensap en wat zout en peper.

Materialen

grillpan

Bronvermelding