Boerenkool met kruidenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram hamblokjes
  • 500 gram boerenkool
  • 1 rookworst
  • 2 deciliter melk
  • 1 pakje Boursin met knooflook en kruiden

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Pel en snipper de ui. Doe de aardappelen in een pan met een laagje water en zout naar smaak. Leg de boerenkool erop en kook het geheel in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst. Fruit de ui een paar minuten. Voeg de hamblokjes toe en bak deze 1 minuut mee. Verwarm de melk. Giet de aardappelen en de boerenkool af. Voeg de melk en de helft van de kruidenkaas toe en stamp alles goed door elkaar. Meng daarna de ui en ham door de stamppot.

Bronvermelding