Babi pangang

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen of speklappen
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 1 citroen
  • 6 el ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl ketoembar
  • snufje zout
  • 4 el zonnebloem- of arachideolie

Bereiden

Snijd het vlees in repen. Maak de marinade: Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, de gember en ketoembar, een snufje zout en 2 el olie door elkaar. Leg het vlees minstens 2 uur in de marinade. Schep af en toe om. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de overgebleven marinade. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak het vlees snel al roerend 4 minuten. Doe de marinade bij het vlees en temper het vuur. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam ca. 30 minuten gaar sudderen. Lekker met rijst en atjar tjampoer.

Materialen

koekenpan, schaal voor marineren

Bronvermelding