Menu
Babi pangang
Ingrediënten
- 1 Flinke scheut Zonnebloem olie
- 1 kg fricandeau
- 3 dl water
- 6 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 10 el bruine suiker
- 2 blik delmonte tomatenpuree
- 2 bekers tomaten ketchup
- 2 blokjes goud bouillon
- 10 el ketjap
- 2 tl sambal
- zout en peper
- eventueel maizena
Bereiden
vlees in reepjes of stukken snijden .olie in pan doen en warm laten worden,vlees erbij doen en knapperig bruin laten bakken
ongeveer 20 min.daarna uien en knofllook even meebakken
dan de bruine suiker erbij doen even meebakken.daarna
water,tomaten puree,tomaten ketchup, ketjap,sambal,
bouillon blokjes,op smaak brengen met zout en peper.
is het te dik dan water erbij doen te dun dan binden met
maizena. proeven en op eigen smaak brengen.je kunt er
altijd nog wat in doen van het een of ander.nu nog even
lekker laten sudderen (10-15 min)
Materialen
braad pan