Babi pangang

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 05-09-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Flinke scheut Zonnebloem olie
  • 1 kg fricandeau
  • 3 dl water
  • 6 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 el bruine suiker
  • 2 blik delmonte tomatenpuree
  • 2 bekers tomaten ketchup
  • 2 blokjes goud bouillon
  • 10 el ketjap
  • 2 tl sambal
  • zout en peper
  • eventueel maizena

Bereiden

vlees in reepjes of stukken snijden .olie in pan doen en warm laten worden,vlees erbij doen en knapperig bruin laten bakken ongeveer 20 min.daarna uien en knofllook even meebakken dan de bruine suiker erbij doen even meebakken.daarna water,tomaten puree,tomaten ketchup, ketjap,sambal, bouillon blokjes,op smaak brengen met zout en peper. is het te dik dan water erbij doen te dun dan binden met maizena. proeven en op eigen smaak brengen.je kunt er altijd nog wat in doen van het een of ander.nu nog even lekker laten sudderen (10-15 min)

Materialen

braad pan

Bronvermelding