Tonijn met veldsla

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tonijnfilets
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 verse spaanse pepers
  • 6 lenteuitjes
  • 2 zakjes veldsla AH
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • 1-2 tl. harissa
  • 1 tl. honing
  • 30 gr. gember
  • boter
  • zout en peper

Bereiden

De tonijn: Meng 2 el. olijfolie met de harissa, de honing en wat zout. Wrijf de tonijn hiermee in. Verhit de pan, vet hem in met olie en grill de tonijn kort. De filets moeten van binnen roze blijven. De salade: De gember en de knoflook in dunne plakjes snijden, de pepers doormidden snijden, zaadjes er uit en in reepjes snijden, de lenteuitjes in stukjes. Zacht bakken tot het begint te kleuren, dan de veldsla erbij(niet te lang) alleen even slinken.(hou ongeveer 1/2 zakje apart voor garnering) Meng er wat citroensap door en breng op smaak met peper en zout. Schep de warme salade op een schaal. Snij de tonijn in plakken en leg op de salade. Garneer met de overgehouden veldsla en leg er citroenpartjes bij.

Materialen

Gietijzeren grillpan.

Bronvermelding