Menu
Boeuf Bourgignon
Ingrediënten
- 600 gr mager rundvlees in .stukken
- 150 gr boter
- 125 gr ontbijtspek in blokjes
- zout en peper
- 1 dikke ui
- 1 tl tijm
- 1 laurierblad
- 2 takjes peterselie
- 1 teen knoflook
- 2 dl bouillon
- 2 dl rode wijn
- 200 gr champignons
- 1 el bloem
Bereiden
50 gr. boter in de pan doen en daarin het spek bakken
nu de ui erbij doen en even meefruiten.neem ui en spek uit
de pan.voeg 90 gr. boter toe en braad hierin het vlees bruin
bestrooi vlees met zout en peper. roer er de bloem door en laat
dit even gaar worden.nu het spek ui mengsel,tijm,laurierblad,
geperste knofllook, peterselie,bouillon en de wijn erbij doen
en zachtjes laten sudderen ongeveer 3,5 uur.op het laatst
de champignons in schijfjes snijden en met het laatste klontje
boter even bakken en bij het vlees doen .
Materialen
braadpan