Boeuf Bourgignon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 210 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-01-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr mager rundvlees in .stukken
  • 150 gr boter
  • 125 gr ontbijtspek in blokjes
  • zout en peper
  • 1 dikke ui
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl rode wijn
  • 200 gr champignons
  • 1 el bloem

Bereiden

50 gr. boter in de pan doen en daarin het spek bakken nu de ui erbij doen en even meefruiten.neem ui en spek uit de pan.voeg 90 gr. boter toe en braad hierin het vlees bruin bestrooi vlees met zout en peper. roer er de bloem door en laat dit even gaar worden.nu het spek ui mengsel,tijm,laurierblad, geperste knofllook, peterselie,bouillon en de wijn erbij doen en zachtjes laten sudderen ongeveer 3,5 uur.op het laatst de champignons in schijfjes snijden en met het laatste klontje boter even bakken en bij het vlees doen .

Materialen

braadpan

Bronvermelding