Asperges met gerookte zalm, basilicumsaus en gepocheerde eieren

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-12-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1500 gram asperges
  • zout en peper
  • 1 bosje basilicum
  • 150 gr mascarpone
  • 1 el olijfolie
  • 1-2 el citroensap
  • 300 gr gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 3 dl azijn
  • 7 dl water

Bereiden

asperges goed schillen ,harde stukje onderaan(1cm) wegsnijden.breng ruim water aan de kook leg asperges erin en breng weer aan de kook en paar min. zachtjes koken. vuur uit doen en afgedekt 15-20 min. in heet water laten liggen.bewaar wat kookvocht. pureer de basilicum met de mascarpone,voeg de olijfolie,zout,peper,citroensap en 4-5 el. kookvocht toe tot een mooie saus ontstaat. verwarm de saus en houd deze warm. breng water met azijn aan de kook. breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze in het water dat net tegen de kook is glijden. pocheer de eieren 3-4 min.haal de eieren met een schuimspaan uit de pan. serveer de aspeges met gepocheerd ei,gerookte zalm en de warme basilicum saus

Materialen

keuken machine of staafmixer azijn en water is voor eieren pocheren

Bronvermelding