Boeuf Bourguignon

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gr. sukadelappen in stukken
  • 3 el olie
  • 200 gr. reepjes ontbijtspek
  • 2 st. grote uien, in ringen
  • 1 st. winterworttel in plakjes
  • 1 st. geperst teentje knoflook
  • 2 el. bloem
  • 1 fles rode wijn
  • evt. wat vleesbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 3 st. peterseliestelen
  • 1 st. blaadje laurier
  • 2 st. stengels bleekselderij
  • 2 st. kruidnagels
  • zout en peper
  • 250 gr. in vieren gesneden champignons

Bereiden

Bak de sukadelappen in 2 el. hete olie in gedeelten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en bak de reepjes ontbijtspek bruin in het achtergebleven braadvet. Bak de uiringen, plakjes wortel en de knoflook 10 min. mee. Leg het vlees terug in de pan, strooi er 2 el bloem over en verwarm alles al roerende 3 min. Verwarm 1 fles rode wijn en schenk deze over het vlees. Voeg eventueel wat vleesbouillon toe, het vlees moet net onder staan. Voeg een bouquet garni (tijm, peterselie, laurier, bleekselderij en kruidnagels) en zout en peper naar smaak toe en stoof het vlees afgedekt op zacht vuur of in de oven op 150 gr. 2,5-3 uur. Bak 20 min. voor het einde van de stooftijd de champignons ca. 5 min. op hoog vuur in 1 el. olie. Voeg de champignons bij het vlees en stoof ze 15 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gekookte aardappelen.

Bronvermelding