Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 50 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 ml room
  • 125 ml melk
  • 500 g bloemig kokende aardappels
  • 1 el boter voor invetten + vlokjes
  • zout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • 50 g geraspte Emmentaler

Bereiden

Meng de melk met de room. Was en schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal dun in en leg de aardappelschijfjes er dakpansgewijs in. Bestrooi iedere laag met zout, peper en nootmuskaat. Giet het room-melkmengsel er langs de zijkanten bij, strooi de kaas erover en leg hier en daar wat vlokjes boter. Laat de schotel in 50 minuten gaar worden in de oven, de aardappelschijfjes moeten goudbruin en zacht zijn.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding