Menu
Aardappeltortilla
Ingrediënten
- 2 grote aardappels (300 g, vastkokend)
- 1 ui
- 6-8 el olijfolie
- 8 eieren
- 8 el melk
- 8 el room
- zout, versgemalen peper
- 1 bosje peterselie
Bereiden
Was en schil de aardappels en snijd ze in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Verhit in een koekenpan met deksel de olijfolie. Bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur, schep ze af en toe om. Bak de ui 5 minuten mee.
Klop de eieren met de melk en de room los, doe er flink zout en peper door. Was de peterselie, sla hem droog, hak fijn en meng door het eimengsel. Giet het mengsel over de aardappels met ui en laat het op laag vuur stollen tot de onderkant stevig is. Laat de tortilla uit de pan in een schaal of op een deksel glijden en doe hem omgekeerd weer terug in de pan. Doe het deksel erop en bak de tortilla in ca. 5 minuten af.
Materialen
koekenpan met deksel