Limoenbavarois met frambozensaus van Sjoke

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. volle kwark
  • 3,5 dl slagroom
  • 100 gr. suiker
  • 2 stk limoenen
  • 1 stk borrelglaasje limoncello
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gr. frambozen uit de diepvries
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 60 gr. suiker
  • 1 stk aardappelzetmeel

Bereiden

Bereiding: Een glazen kom (inhoud 1 liter) bekleden met huishoudfolie Gelatine in ruim koud water doen Slagroom kloppen met de suiker. Schep de Limoncello door de slagroom Limoenen raspen en uitpersen. Verwarm het sap in de magnetron Los de gelatine op in het warme limoensap. Meng dit door de kwark Meng de slagroom en de kwark Doe het mengsel in de kom en laat het twee uur opstijven in de koelkast Voor de frambozensaus: Kook de frambozen, sinaasappelsap en suiker tot een egale massa. Zeef de saus. Voeg een beetje aardappelzetmeel toe voor de glans en om de saus iets dikker de maken. Stort de baverois op een schotel en drapeer wat saus eromheen

Bronvermelding