Menu
Appeltjes met spijs en vanillesaus
Ingrediënten
- 4 kleine rode elstar appels
- 100 gram amandelspijs
- 1 theel kaneel
- 4 kaneelstokjes
- 4 klontjes boter
- 100 ml appelsap
- 250 ml vollemelk
- 2 eierdooiers
- 3.5 theel custard
- 40 gram witte bastaardsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 4 bollen roomijs
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180.Was de appels en verwijder het klokhuis.Kneet in een kom het ammandelspijs met de kaneel doorelkaar en vul hiermee de appeltjes.Zet de appels in een ovenschaal,steek in elke appel een kaneelstokje,leg een klontje boter op elk appeltje en schenk het appelsap in de schaal en bak ca.25 min in de oven.Breng in eenpan de melk aan de kook.Klop intussen in een middelgrote hittebestendige kom de dooiers met de custard,bastaardsuiker,vanillesuiker en een snufje zout los. Schenk al roerende de hetemelk bij het eimengsel.Hang de kom met de dunne saus in een pan met heetwater.Verwarm de saus op een laag vuur,laat het water in de pan niet koken.Klop de saus met een garde ca,10 min tot de saus gebonden is.Neem de kom met saus uit de pan,laat de saus afkoelen en roer tussentijds enkele malen om.Verdeel de warme appels over 4 ondiepeborden of sch aaltjes en serveer er vanilleaus en een bolroomijs bij
Materialen
Ovenscaal en appelboor