5 Tapas hapjes van Marijke

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-12-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

tapas1:Mango met ricotta en ham 1 grote rijpe mango 200 gr stevige ricotta 12 reepjes rauwe ham == tapas2:Tortilla met garnalentartaar 3 grotebloemtortilla's 300 gr gepelde gekookte garnalen in stukjes 2 lente uitjes in ringen 3 el crème fraïche 2 tl geraspte limoenschil == Tapas3 Kruidige nootjes 2 el olifolie 250 gr ongezouten gemegde noten 1/4 tl komijn 1/2 tl chilipoeder 2 tl kerriepoeder 11/2 tl zout == tapas4:notenbrood met geitenkaas en peer 12 dunne plakjes notenbrood geroosterd 200 gr verse geitenkaas in 12 stukjes 2 handperen ongeschild versgemalen zwarte peper == tapas 5:zalmspiesjes 2 tl komijnzaadjes 2 tl venkelzaadjes 1 tl iets grover zeezout versgemalen peper 1 dik stuk zalmfiletvan 500 gr Bereiding Tapas1:Snijd de mango in 12 partjes.Schep op elk partje een beetje ricotta en rol er een reepje rauwe ham omheen. == Tapas2:Steek uit de tortilla's 12 cirkels van 5 cm.Meng garnalen,lente ui,crème fraïche,zout,peper en limoenschil.Schep de garnalentartaar op de tortilla en garneer met limoenschil. == tapas3:Verhit de olie in een braadslede.Voeg van het vuur af de noten,komijn,chilipoeder,kerrie en zout toe en schud alles goed door elkaar.Zet de braadslede in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden,en rooster de noten in 20 min goudgeel.Schep ze geregeld om.Controleer tijdens het bakken of ze niet te donker worden.Laat ze afkoelen en schep ze in 12 kleine puntzakjes.(zelf maken van ovenpapier) == tapas4:Beleg de plakjes brood met geitenkaas en een schijfje peer.Maal er een vleugje zwarte peper over. == Tapas5:Kneus komijn en venkelzaad in een vijzel en voeg zout en peper toe.Snijd de zalm in blokjes en druk de blokjes met één kant in het specerijenmengsel.Bak de zalm in een hete koekenpan op de specerijenkant 2 min.Zet de zalm daarna nog 1 min in een voorverwarmde oven op 200 graden,tot hij net gaar is.Serveer de zalm aan spiesjes bron; kookjij

Bronvermelding