Aardbeienparfait

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 16-08-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr aardbeien
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el witte suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 2 dl yoghurt
  • 100 gr mascarpone
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 4 kleine takjes munt

Bereiden

1. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 min laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan even omscheppen. 2. In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen. 3. Een derde van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 el van de yoghurt-mascarpone-crème doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurtcrème. 4. Eindigen met het laatste en derde deel van de aardbeien, bovenop 1 el yoghurt-mascarpone-crème doen en garneren met een munttakje. Direct serveren.

Bronvermelding