'6 Culinaire Lepelhapjes, niet moeilijk', verz. door Ria

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 13-02-2020 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • verschillende ......

Bereiden

Calvados Appel ¼ zoetzure appel (elstar) 3 eetl calvados 50 g roompaté 8 kappertjes stervormige uitsteekvormpjes - Appels schillen en in 4 dunne plakken snijden. Uit elke plakje 2 sterretjes steken (of snijden). Calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Appelsterretjes in zeef laten uitlekken. Paté met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden. Met koele hand paté tot 8 mooie gelijkmatige balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Appelsterretjes over vier amuselepels verdelen. - Filet Americain 6 kwarteleitjes 200 g zwarte olijven zonder pit 1 eetl kappertjes 15 g verse peterselie 100 g filet americain - Kwarteleitjes in ca 5 minuten hard koken en eitjes in lengte halveren. In keukenmachine olijven, kappertjes en 2 takjes peterselie fijnhakken. Olijvenmengsel en filet americain mengen. Filet op amuselepels leggen, garneren met half kwarteleitje en een toefje peterselie. - Garnalen in roomsaus 500 g gepelde garnalen 75 g boter 75 g bloem 2,5 dl vis bouillon 2,5 dl room 5 eetl gehakte tuinkruiden (peterselie, tuinkers, kervel) peper en zout - Roer een blonde roux met de boter en de bloem, leng aan met de visbouillon en de room, breng aan de kook en laat zachtjes indikken terwijl u voortdurend roert. Schep, van het vuur, de garnalen en de tuinkruiden onder de saus, breng ze op smaak en serveer het mengsel warm, als lepelhapje. - Haring aardappelpuree een halve haring p.p. een worteltje crème fraîche - Maak aardappelpuree zonder nootmuskaat. Snijd de haringen in kleine blokjes. Snij het worteltje in reepjes en daarna in super kleine blokjes. Kook deze 30 seconden. Haal ze uit de pan en spoel ze koud af. Meng vervolgens de wortel door de haring. Leg op een eetlepel een schepje koude aardappel puree. Maak er een kuiltje in en doe er crème fraîche in. Leg de haring hierop. Serveer de amuselepels op een schaal aan Uw gasten. - Kipkerrie 200 g kipfilets 1 appel 30 g boter 1 dl kippenbouillon (van een blokje) 1 tl kerrie poeder peper zout 3 eetl room - Snijd de kipfilets in dunne plakjes. Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Bak de kip even aan in hete boter. Voeg de stukjes appel toe, en bak beide onder voortdurend roeren. Voeg de kerrie erdoor. Giet de kippenbouillon erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus tot de helft inkoken. Roer de room erdoor en laat nog even indikken. Verdeel het geheel over de amuselepels en dien warm op. - Aardappel-Tomaat 200 g aardappels 1 st. zongedroogde tomaat (op olie) 1 bolletje Mozzarella 2 eetl basilicum (vers) 1 eetl olijfolie peper/zout - De aardappels onder de kraan schoon boenen en gaar koken. De aardappel pellen en in blokjes snijden. De tomaat droog deppen met keukenpapier en fijn snijden. De mozzarella in piepkleine blokjes snijden. Aardappel, tomaat, mozzarella, basilicum en olijfolie mengen en op smaak brengen met peper en zout. Enkele uren koel wegzetten en op amuselepels serveren.

Bronvermelding