Menu
Flammenkuche uit de Elzas
Ingrediënten
- 1 ui
- 100g ontbijtspek, in blokjes
- 2 knoflookteentjes
- 1 blikje pizzadeeg
- bloem voor het uitrollen
- 200g Mon Chou Zacht en Luchtig
Bereiden
Verhit de oven tot 240C.
Pel de ui en snijd hem in zeer dunne ringen. Bak de spekblokjes in een droge koekepan zachtjes in ca. 4 minuten krokant uit. Pers dan de knoflook erboven uit en voeg de uiringen toe. Bak het geheel nog ca. 1 minuut en neem dan de pan van het vuur.
Snijd het pizzadeeg in 4 stukken en rol ze elk, op een met wat bloem bestoven werkblad, zeer dun uit. Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randen losjes om.
Bestrijk de stukken deeg met de Mon Chou, verdeel het ui-spekmengsel erover en voeg wat peper toe.
Bak de Flammenkuche in het midden van de oven in ca. 10 minuten knapperig en gaar.
Lekker met een groene salade.