Peer en kaas in bladerdeeg à la KK

Anders, Nagerecht, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 rijpe peer
  • 50 gram Roquefort ( evt. geraspte oude kaas )
  • 1 el koffieroom
  • 1 el sesamzaad

Bereiden

Bladerdeeg laten ontdooien. Intussen de geschilde , schoongemaakte peer in kleine stukjes snijden en meng die met de verkruimelde Roquefort ( of geraspte kaas ) Oven voorverwarmen op 200 graden. Verdeel het peer-kaasmengsel over de plakjes deeg en klap het deeg over de vulling. De randen vastplakken met wat water en stevig aandrukken. Leg de deegflapjes op de met bakpapier beklede bakplaat, prik met een vork enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg en bestrijk de flapjes met koffieroom. Strooi het sesamzaad erover. Bak de bladerdeegflapjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Materialen

Oven, bakplaat, bakpapier.

Bronvermelding