Spaghetti bolognese

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Spaghetti
  • 350 gram Rundergehakt
  • 1 Ui
  • 1 blikje Tomatenpuree (à 70 g)
  • 1 blik Gepelde tomaten (à 400 g)
  • 1 blik Gezeefde tomaten (à 500 g)
  • 1-2 teentjes Knoflook
  • Tijm/Basilicum/Oregano
  • Zwarte peper & zout
  • Olijfolie

Bereiden

Snipper de ui. Verhit olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Doe vlak voordat de ui helemaal 'uitgefruit' het gehakt erbij. Bak het gehakt rul. Bak als het gehakt bruin is de tomatenpuree mee. Zo maak je de puree wat minder zuur. Pers de knoflook boven de braadpan uit en laat die even meebakken. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt, want dan smaakt het niet meer lekker. Doe dan de geperste en de gezeefde tomaten erbij in de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het dan op een laag vuur. Doe de kruiden erbij en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel nog ca. 30-45 minuten zachtjes doorkoken, maar zorg ervoor dat het niet droog kookt door eventueel wat water toe te voegen. Kook ondertussen de spaghetti naar de aanwijzingen op de verpakking.

Materialen

* Koekenpan * Kookpan * Knoflookpers * Blikopener

Bronvermelding