Menu
Hapjes voor Oudejaarsavond
Ingrediënten
- peterselie
Bereiden
Hartige smeerseltjes voor stokbrood of toast
Vermeng 100 gram crème-paté met 100 gram filet américain. Het is voor bij een glaasje, dus kruid het maar wat extra met peper en aroma.
Vermeng 100 gram filet américain eens met 100 gram selderijsalade. Roer er ook wat gesnipperde peterselie door.
Neem vers varkensgehakt en verwerk daar gesnipperde rauwe uitjes door, verder zout en peper, plus een fijngehakt augurkje. Ten slotte een beetje mayonaise.
Een erg smakelijke combinatie is deze: 100 gram filet américain vermengen met 50 gram zigeunersalade.
Neem een fijne soort paté en roer daar een scheut witte port door. Dit wat slappere mengsel leent zich bij uitstek voor de spuitzak!
Eenzelfde fijne paté zou u kunnen vermengen met de helft mayonaise. Eveneens geschikt voor de spuitzak.
Vermeng 200 gram tartaar met 1 eidooier, zout en peper. Verder met 1 eetlepel gehakte uitjes en eenzelfde hoeveelheid gehakte augurk.
Prak met een vork een paar plakken cornedbeef helemaal los (gaat gemakkelijk). Meng het vlees door kant en klare eiersalade.
Meng door tartaar: zout, peper, mayonaise en tomatenpuree, zoveel tot u een smeuïge massa hebt.
Neem 100 gram cornedbeef en doe daar een mespunt mosterd op. Verder 2 eetlepels mayonaise en wat peper. Tot slot een eetlepel witte port. Prak dit alles goed door elkaar en proef nog even na. Als de cornedbeef echt heel fijn geprakt is, kunt u dit lekkere mengsel met de spuitzak op toast overbrengen.
Neem 100 gram Saksische leverworst of een fijne crème-paté, roer daar 100 gram boter door, plus 2 eetlepels witte port. Verder extra peper en een weinig aromazout. Bestrijk met dit mengsel sneetjes wittebrood en snijd de korstjes er vierkant af. Daarna snijdt u de sneetjes in 6 gelijke stukjes. Garneer elk stukje met een toefje peterselie en een snippertje tomaat.
N.B. Deze hartige smeerseltjes kunt u in plaats van op toast of stokbrood ook presenteren op schijven komkommer!