Griekse Paaskoeken, van Maria

Gebak, Hapje, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kop boter
  • 1,5 kop suiker
  • 6 eieren
  • 20 g bakpoeder
  • 1 kg bloem
  • oranjebloesemwater
  • poedersuiker

Bereiden

Doe de gesmolten boter in een kom en voeg geleidelijk al roerend de suiker toe tot er een luchtig mengsel is ontstaan. Klop de eieren in een andere kom los en meng ze met de bakpoeder. Voeg dit toe bij het botermengsel en kneed dit tot het deeg mooi glad is. - Maak smalle reepjes( ongeveer 25 cm lang en 1,5 cm breed ) en rol ze op een met bloem bestoven ondergrond op, gewoon met je vingers. Maak de uiteinden wat dunner en knijp die samen tot een geheel, je hebt een soort lus gemaakt. Maak dan om de 2,5 cm inkepingen in het koekje. - Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten in een tot 175° voorverwarmde oven. Houd het wel even in de gaten. Sprenkel er oranjebloesemwater over en bestrooi ze met poedersuiker. Zo heb je aardig wat koekjes, ik denk zo'n 35.

Bronvermelding