Scholfilet/ontbijtspekrolletjes in witte wijnsaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2x 150 gr scholfilet
  • 1/2 ons (gerookt) ontbijtspek
  • 25 gram garnaaltjes
  • 2 scheuten kookroom
  • 2 a 3 scheuten witte wijn
  • 1 bouillon blokje
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 400 gram haricot verts
  • 1 scheut olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. Snij de scholfilet in 2-en zodat je 4 repen scholfilet hebt. Bestrooi ze met wat peper en zout, rol ze op en rol de ontbijtspek er omheen. Doe wat olijfolie in de ovenschaal en zet de scholfilet/ontbijtspek rolletjes rechtop in de schaal. Laat ze in ongeveer 15-20 minuten gaar koken. Kook de haricot verts gaar in een pan water. Doe de kookroom in het steelpannetje, kruimel het bouillon blokje er doorheen, voeg de creme fraiche en de witte wijn toe. Verwarm het geheel, strooi er wat parmezaanse kaas door en eventueel wat peper en zout. Serveer de scholfilet/ontbijtspek rolletjes met de saus er overheen en garneer ze met wat garnaaltjes.

Materialen

oven, ovenschaal, steelpannetje, pan

Bronvermelding