Knolselderij in nori (uit Leids Dagblad)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuk knolselderij
  • 2 dl witte wijn
  • 100 gram feta
  • 75 gram ricotta
  • 2 stuks bosuitjes
  • 1 flesje Japanse sojasus

Bereiden

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verhit boter of olijfolie in een pan en voeg de blokjes knolselderij en peper en zout toe. Laat 10 min zachtjes sudderen. Voeg vervolgens de wijn toe. Doe de deksel op de pan en kook de selderij beetgaar. Laat de blokjes afkoelen en voeg de feta, de ricotta, bosuitjes toe. Doe een mengsel van soja met wat water in een diep bord. Week de nori vellen ongeveer een minuutje hierin tot ze zacht zijn. Neem de acht kleine bakjes en bekleed ze met de norivellen. Vul ze met het selderijmengsel, vouw de nori eromheen en zet de bakjes minimaal 1 nacht in de koelkast om het mengsel door te laten koelen. Zet de pakketjes op een mooi bord en serveer er wat sojasuas bij. Eventueel leuk opmaken met kleine kerstomaatjes met wat dressing.

Materialen

8 kleine 1 pers bakjes

Bronvermelding